MÉCS Napok Fiatal pároknak

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA boldog házasság megalapozásához nélkülözhetetlen a helyes önismeret, a bizalom és az őszinte párbeszéd, amely lehetővé teszi a leendő társ megismerését.

A MÉCS Napok Fiatal pároknak című program nagyszerű lehetőséget nyújt a párkapcsolat átgondolására, mélyítésére, értékelésére. Célja, hogy a résztvevők őszintébb kapcsolatba kerüljenek önmagukkal, leendő társukkal, valamint Istennel. A témák között szerepel pl.: önismeret, vonzalmunk indítékai, nehézségek a házasságban, a házasság értelme és célja, hit és Isten-kapcsolat.

A MÉCS Napokon nem előadások hangzanak el, hanem fiatal házaspárok beszélnek az életükről. A tanúságtételeket minden témánál kérdések alapján egyéni elmélkedés, majd páros beszélgetés követi. A kétnapos lelki programot szentmise és közös imák teszik teljessé.

A program a katolikus egyházban szerveződik, de más vallású vagy nem vallásos párok is részt vehetnek rajta. Feltétel az egyházjogilag szabad állapot, házasoknál pedig a szentségi vagy rendezhető házasság. A program – amelyre együtt járó párok, jegyespárok, valamint 3 éven belül házasodott házaspárok jelentkezését várjuk – hívők és nem hívők számára egyaránt felemelő élmény.

Visszajelzések

„Nagyon jók voltak a tanúságtevő házaspárok élettapasztalatai, velünk megosztott élményeik nagy hatással voltak ránk. Fantasztikus volt az őszinteségük, ezt külön meg is köszöntem nekik.”

„A MÉCS Napok nagyon sokat jelentett nekem, mélyen érintett, talán ezért is nehéz szavakba foglalni. Intenzív újragondolása, átbeszélése volt kapcsolatunknak. „Találkozás” önmagammal, párommal és Istenünkkel.”

„Újfajta, még őszintébb együttlét kettőnknek. Egymás mélyebb megismerése és tisztelete. Ezen kívül rendkívül finom és mégis nagyon mély együttlét Istennel, az Úr áldásának a megtapasztalása.”

„A MÉCS Napok utáni napokban megerősödött bennünk, hogy nem vagyunk összeillők és elengedtük egymást szeretetben, felbontottuk a jegyességet. Hála az Úrnak a felismerésért!”

„Született néhány elhatározás, melyeket próbálunk betartani, egyelőre még csak több-kevesebb sikerrel, de újra meg újra nekilendülünk annak, ahol kevesebb a siker. Például most már nem csak alkalomszerűen imádkozunk együtt, hanem tudatosan törekszünk rá. Az időbeosztásban is törekszünk mind nagyobb fegyelemre.”

„Megerősített minket egymásban, elmélyítette a kapcsolatunkat. Magabiztosnak éreztük utána magunkat.”

„A házaspárok beszámolói alapján megerősödött bennünk, hogy érdemes egymásért küzdeni.”

„Reformátusként nagyon sokat jelentett, hogy szentelményekkel (pl. olaj) közelről találkozhattam. Nálunk nincsenek ilyenek, jó volt ezt megtapasztalni.”

„A beszélgetések alatt sokszor egyetértettünk. Ez egy csoda.”

„Nem vallásosként, de nyitott szívvel jöttem. Sokat kaptam mindenkitől.”

„Vegyes felekezetű párként is együtt lehettünk egy ilyen programon. Ilyen még nem volt.”

„Nagyon erős a késztetésem most, hogy rendszeresen imádkozzunk.”

„A vasárnap reggeli szentírásolvasás mutatta meg, hogy ez eddig mennyire hiányzott.”

„Nem lehet hazudni és elmenekülni. Ez egy ilyen hely.”

„Rádöbbentem, hogy mennyire hagytam kiüresedni a vallásosságomat.”