MÉCS Napok Élettársaknak

ElettarsA MÉCS Napok Élettársaknak című program tartósan együtt élő pároknak szól, akiknél kimaradt a templomi esküvő. Élettársi kapcsolatban élőknek, akik szeretnék Isten erejével még meghittebbé és biztosabbá tenni a kapcsolatukat.

A témák között szerepel pl.: önismeret; őszinte párkapcsolat; Isten és mi ketten; kapcsolatunk az egyházzal; templomi esküvő.

Az élettársaknak szóló MÉCS Napokon nem előadások hangzanak el, hanem házaspárok beszélnek az életükről. A tanúságtételeket minden témánál kérdések alapján egyéni elmélkedés és a párok négyszemközti beszélgetése követi. A kétnapos lelki programot szentmise és közös imák teszik teljessé.

A program mindenfajta kényszer nélkül tárja a résztvevők elé a szentségi házasság erejét és gazdagságát. Jobb önismerethez segít, őszinte beszélgetésekre indít, erősíti a párkapcsolatot, és közelebb visz Istenhez.

A program a katolikus egyházban szerveződik, de a résztvevők többsége nem gyakorló katolikus. Vallástól, hittől függetlenül szeretettel várunk minden olyan párt, akiknél egyik félnek sem volt korábban érvényes templomi esküvője.