MÉCS Napok Egyéni résztvevőknek

gerbera„Senki sem külön sziget.” Természetes emberi vágyunk és törekvésünk, hogy családi, baráti, munkahelyi, közösségi kapcsolataink egyre jobbá, mélyebbé, gazdagabbá váljanak.

A MÉCS Napok Egyéni résztvevőknek című program kiváló lehetőséget kínál mindezek átgondolására. A témák közt szerepel többek közt az önismeret, az emberi kapcsolatok, a hivatás, a nyitottság, a hit és az Istennel való kapcsolat.

Az egyéni MÉCS Napokon nem előadások hangzanak el, hanem személyes tanúságtételek, melyeket minden témánál kérdések alapján egyéni elmélkedés, majd beszélgetés követ. A kétnapos lelki programot szentmise és közös imák teszik teljessé.

A program a katolikus egyházban indult, de bárki részt vehet rajta; hívők és nem hívők számára egyaránt felemelő élmény. Komoly felismerésekhez vezet, mélyíti az önismeretet, őszinte beszélgetésekre indít, megláttatja, hogy érdemes pozitívan élni és gondolkodni, megérezteti, mennyire szüksége van az embernek Istenre az életében.

A programra szeretettel várunk minden fiatal és idősebb, egyedülálló, házasságban élő, elvált vagy özvegy érdeklődőt. A programot olykor külön egy-egy csoport, pl. elváltak vagy egyedülállók számára hirdetjük; ekkor az elhangzó gondolatok és tanúságtételek különösen is nekik szólnak.

Visszajelzések

„Különleges és emlékezetes hétvége volt ez a mostani, semmi máshoz nem hasonlítható az eddigi életemben. Utána a hét nem úgy kezdődött, ahogyan a többi. Nehéz még megfogalmazni, de valami megváltozott. Valami megváltozott bennem. Úgy éreztem magam, mintha egy színesebb, vidámabb szemüveget vennék fel ébredés után, amelyet még mindig (és remélem, hogy sokáig) viselni fogok.
A kiscsoportommal nagyon szép élményeket éltünk át, kinyíltunk egymás irányában és voltak mély érzelmekkel teli pillanatok is, melyek hatása alól nem tudjuk és nem is akarjuk kivonni magunkat, ezért döntöttünk úgy, hogy tartjuk a kapcsolatot és rendszeresen találkozni fogunk egymással, emellett pedig a technika adta lehetőségekkel élve támogatjuk egymás lelki fejlődését.
Még nem tudom, hogy pontosan mit szeretnék, de megtaláltam a Szentírásomat (igaz, az egyik szekrény legalján volt) és elkezdtem az Újszövetséget olvasni. Lassan, de biztosan végig is fogom venni. Megpróbálom a vasárnapi szentmisét is.”

„A MÉCS program nekem nagyon hasznos volt, jók voltak a kiscsoportos beszélgetések, és önismeret szempontjából is érdekes volt végigmenni a kérdéseken. Sok mindent átgondoltam, több elhatározásom is volt a jövőre vonatkozólag, mit csinálnék másként. Sajnáltam, hogy nem volt hosszabb szünet, hogy egy kicsit a szabad levegőn sétálhattunk volna… Igen, változott valami az életemben, ez egyfajta rácsodálkozás Isten jóságára, irgalmára.”

„A MÉCS napok fantasztikus élmény volt. Személyesen nekem nagyon sokat adott, letisztázott sok mindent és megadta az irányt… Azok a kedves emberek, akik ott voltak, mind-mind adtak valamit. Egyébként a mi kis csoportunk azóta is tartja a kapcsolatot. Remek emberek. Már voltunk teázni is. Mindenki elmondta, merre halad!”

„Jó és felemelő élményt nyújtott, de olykor nehéz is volt, hiszen feldolgozatlan, sokszor fájdalmas emlékek törtek elő, melyek a történtek újragondolására késztettek. Sokat jelentettek a témavezetők őszinte gondolatai, élményei, mivel azok saját tapasztalatokon alapultak, ezáltal „megnyugodtam”, hogy nemcsak én küzdök hasonló gondokkal, gondolatokkal, kételyekkel.”