Családi MÉCS Napok

FEA mai családokat súlyosan fenyegeti a külvilág, a társadalom elanyagiasodása, de még több belső gonddal, nehézséggel küszködnek. Rengeteg szenvedést okoz, hogy a családtagok sokszor nem tudnak őszintén beszélgetni, nem értik meg, nem fogadják el egymást.

A Családi MÉCS Napok alapgondolata az, hogy a negatív tendenciák és tapasztalatok ellenére minden családban jelen van egy titokzatos, belső „szeretet-energia”, ami akkor szabadul fel, ha a családtagok őszintén beszélgetni kezdenek egymással.

A Családi MÉCS Napok az igazi találkozás, az őszinte beszélgetés, a kiengesztelődés, az egymásra találás élményét kínálja a szülőknek és tizenéves gyermekeiknek. A program során egy témavezető család tagjai beszélnek az életükről. Tanúságtételüket kérdések alapján egyéni elmélkedés, majd családi beszélgetés követi. A kétnapos lelki programot szentmise és közös imák teszik teljessé.

Szeretettel hívjuk erre a programra mindazokat a családokat, akik szeretnék családi körben átélni a MÉCS Napok élményét. A programra elsősorban a házas MÉCS Napokon részt vett szülőket várjuk, 10 évesnél idősebb gyermekeikkel.

Akik szeretnék a beszélgetéseket otthon folytatni, azoknak szeretettel ajánljuk Gabriel Calvo: Családi beszélgetések című munkafüzetét. A füzet tizenkét családi beszélgetés anyagát tartalmazza. Tizenkét örömteli együttléttel ajándékoz meg, melyek során a családtagok kérdések alapján elbeszélgethetnek, meghallgathatják, jobban megérthetik és még jobban megszerethetik egymást (ld.: Kiadványok).