MÉCS Családi beszélgetés

FCWA mai családokat súlyosan fenyegeti a külvilág, a társadalom elanyagiasodása, de még több belső gonddal, nehézséggel küszködnek. Rengeteg szenvedést okoz, hogy a családtagok sokszor nem tudnak őszintén beszélgetni, nem értik meg, nem fogadják el egymást.

A MÉCS Családi beszélgetés alapgondolata az, hogy a negatív tendenciák és tapasztalatok ellenére minden családban jelen van egy titokzatos, belső „szeretet-energia”, ami akkor szabadul fel, ha a családtagok őszintén beszélgetni kezdenek egymással.

A MÉCS Családi beszélgetés a találkozás, az őszinte beszélgetés, a kiengesztelődés, az egymásra találás élményét kínálja a résztvevő családoknak. A hatórás program során a bevezetőket kérdések alapján rövid egyéni elmélkedés, majd családi beszélgetés követi.

A program a katolikus egyházban szerveződik, de más vallású vagy nem vallásos családok is részt vehetnek rajta. A félnapos program az egymás felé fordulás, az őszinte beszélgetés örömével ajándékozza meg a szülőket és tizenéves gyermekeiket.

Akik szeretnék a beszélgetéseket otthon folytatni, azoknak szeretettel ajánljuk Gabriel Calvo: Családi beszélgetések című munkafüzetét. A füzet tizenkét családi beszélgetés anyagát tartalmazza. Tizenkét örömteli együttléttel ajándékoz meg, melyek során a családtagok kérdések alapján elbeszélgethetnek, meghallgathatják, jobban megérthetik és még jobban megszerethetik egymást (ld.: Kiadványok).