Közösséget kerestek?

Kedves Házaspár!

A MÉCS közösségekkel, csatlakozással kapcsolatban minden fontos információt megtaláltok honlapunkon. Örülünk, ha ezek alapján szívesen csatlakoznátok a MÉCS-hez.

A csatlakozás első lépése a MÉCS Napokon való részvétel. Ezeket a kétnapos lelki programokat félévente egy vagy két alkalommal szervezzük. A legközelebbieket a jobb oldalsávban vagy az Aktuális menüpontban találjátok. Mély lelki élmény. Nem egy adott közösségnek szól, hanem sokfelől érkeznek a résztvevők.

A részvétel nem jelent elköteleződést, viszont azoknál, akik MÉCS közösséghez szeretnének tartozni, nélkülözhetetlennek tartjuk, mert ez adja azt az indítást, amitől az összejövetelek egészen új mélységet nyernek. Három éven belül házasodott fiatal házaspárokat a fiatal pároknak, idősebbeket a házasoknak szóló MÉCS Napokra várjuk.

A MÉCS közösségekhez általában 4−8 házaspár tartozik. A létszám az indulás hónapjaiban kialakul, és később már nem szokott növekedni. Nem is volna jó, mivel a házaspárok között bizalmi légkör alakul ki, amit újabb házaspár(ok) belépése megzavarhat.

Ezért azt javasoljuk, hogy szólítsatok meg két-három házaspárt a lakóhelyeteken, plébániátokon vagy – praktikus okból – a nem túl távol lakó ismerősi körből, és velük együtt gyertek el a MÉCS Napokra. Ott a közösségindítás lehetőségéről is hallhattok. A lelkigyakorlat után három házaspárral már indulhat MÉCS közösség, amelyet jól bevált beszélgetési anyagokkal tudunk segíteni. Fontos, hogy legyen mellettetek egy pap, aki tud a közösségről, és akit időnként meg tudtok hívni az összejövetelekre.

Szeretettel várunk Benneteket!

A MÉCSes házaspárok és szervezők