Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.”  (Ez 36,26)

 

MÉCS Családi Lelki Nap 2020, Érd

Kedves MÉCS Családok, Házaspárok!
Kedves MÉCS Naposok!
Kedves ifjúsági MÉCS közösségek Fiataljai!

A MÉCS évtizedes hagyománnyal rendelkező nagyböjti programja a Lelki Nap: évente az egyetlen alkalom, amikor mindenkit egyszerre szólítunk meg, lehetőséget teremtve a közös elmélyülésre, hálaadásra és a személyes találkozások sokaságára.

Idén nemcsak családi, hanem több generációt és a MÉCS minden ágát – MÉCS Családközösségek, MÉCS Napok, ifjúsági MÉCS közösségek – átfogó lelki, közösségi programot tervezünk.

A várható létszám 400-500 fő, felerészben fiatalkorú. Ennek megfelelően – a 2019-es kedvező visszajelzések alapján – újra a tavalyi helyszín mellett döntöttünk:

Helyszín: Marianum Általános Iskola és Gimnázium, Érd, Alsó u. 21.

Időpont: 2020. február 29. (szombat) 9:00 és 17:00 óra között.

A programról:
A délelőtti előadást Papp Tihamér ferences atya tartja. Az elmélkedést tanúságtételek (pap, házaspár és fiatalok), csendes egyéni elmélkedés, majd kiscsoportos megosztás követi. Ezzel párhuzamosan futnak a különböző gyerek- és ifjúsági programok. Ebéd után megismerkedünk a MÉCS nemzetközi és hazai világával, felfedezve annak izgalmas, új történéseit és szereplőit. Egy-két meglepetés is készül… Reményeink szerint minden korosztály fantáziája beindul a fiatalokkal közös, kiscsoportos aktivitáshoz. Ezután családi szentségimádással hangolódunk rá a kb. 15.30-kor kezdődő (vasárnapi) szentmisére.

Ugye Ti is érzitek az előkészületekből, mennyire szeretnénk, hogy minél többen együtt lehessünk? Házaspárként, családként, fiatalként, egyedülállóként – mindenkivel a saját életállapota szerint.

Az egymással való találkozás örömét csak egy valami múlhatja felül: személyes találkozásunk Krisztussal az Eucharisztiában, a szentmise kézezer év óta folyamatosan ismétlődő csodájában. Ez az, ami igazán összeköt, táplál és reményt ad mindannyiunknak a napi helytállásunkhoz, hivatásunkhoz.

Annyi minden változik körülöttünk, annyi új lehetőség nyílik ki, amit csak folyamatos megújulásra való nyitottsággal lehet feldolgozni.

• Te nyitott vagy a változásra?
• Tudsz és akarsz élni az új lehetőségekkel? Itthon érzed magad a MÉCS-családban?
• Ha igen, vajon másoknak hogyan tudnánk ugyanezt az ajándékot megadni?
• S ha nem, akkor mit tudunk közösen tenni, hogy MÉCS még élettel telibb, vonzóbb és hitelesebb legyen?

Annyi mindenről szeretnénk Veletek beszélgetni, hogy Istennek tetsző módon fejlődjön, újuljon a MÉCS!

Annak érdekében, hogy az adott keretek között elférjünk és a gyerekek foglalkoztatására fel tudjunk készülni, kérünk benneteket, előzetesen jelentkezzetek az alább található útmutató szerint!

A február végi találkozás reményében kérjük, hogy imádkozzatok napi rendszerességgel a közösségekért, családjainkért, fiataljainkért akár a saját szavaitokkal, akár az alábbi imával! Készüljünk így is a találkozásra!

Szeretettel vár Benneteket a szervező csapat!

Gyakorlati tennivaló: a jelentkezési űrlap kitöltése és a részvételi díj átutalása

A programok és helyszín előkészítése érdekében tudnunk kell, hogy hányan és milyen korosztályból leszünk. Házaspároktól/szülőktől családonként egy jelentkezés (a családfő/szülő nevével) elegendő, feltüntetve minden résztvevő kiskorú (18 év alatti) gyereket. A 18 év feletti fiataloktól és egyénileg érkező felnőttektől önálló jelentkezést kérünk.

A részvételi díj házaspáronként/családonként 2000 Ft, ami a helyszínbérlés költségeihez való hozzájárulás. A nagykorú (18 év feletti), önálló munkajövedelemmel nem rendelkező fiatalok részvétele ingyenes.
A részvételi díjat ide utaljátok: MÉCS Egyesület, MKB 10300002-10475074-49020018.
A „Közlemény” rovatba írjátok be: „MÉCS LN2020, [családnév], [település]”!
Ha a részvételnek anyagi akadálya lenne, bátran jelezzétek a szervezők felé a daboczi.ferenc[kukac]gmail.com címen!

A JELENTKEZÉSI ŰRLAP IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk továbbra is, a helyszín befogadóképességének határáig. Kérjük, hogy minél hamarabb jelentkezzetek! 

Gyakori kérdések

Kinek kell kitöltenie a jelentkezési űrlapot?

Az egyénileg érkező felnőttektől, ideértve a 18+ éves fiatalokat is, önálló jelentkezést kérünk. Házaspároktól és kiskorú gyermekekkel érkező szülőktől egy jelentkezés (a családfő/szülő nevével) elegendő.

Gyerekvigyázás lesz?

Igen, korosztályonként az előadások és megbeszélések alatt; a helyszínen plakátokat találtok majd, hogy melyik korosztályt hova lehet vinni. Gyertek időben, hogy a gyerekek leadására, beszoktatására legyen alkalom!

Fiatalok (gimnazisták, egyetemisták) részére lesz-e alprogram?

A 18 év felettieket a felnőtt programra hívjuk, a 6-12. osztályosoknak lesz önálló program, beszélgetés, játék.

Mit eszünk majd?

Étkezés saját tarisznyából. Bár Érd belvárosában vannak pékségek meg büfék, az idő rövidsége és a találkozási lehetőség kihasználása érdekében azt kérjük, legyünk együtt és együk, amit magunkkal hozunk! Egymást természetesen meg lehet kínálni…

Hol lehet parkolni?

Közvetlenül az iskola körül 10-20 autónak elegendő parkolóhely van; igénybe tudjuk venni a közeli utcákat, illetve Fő tér melletti és a Művelődési ház parkolóját.

A mise érvényes lesz-e vasárnapra?

Igen.

Kihez fordulhatok, ha kérdésem lenne?

Kérdés esetén a daboczi.ferenc[kukac]gmail.com címre írj rövid levelet. A szervezők igyekeznek mielőbb válaszolni.

Ima

Ó Mária, a megtestesült Igének Szülője,
legédesebb Anyánk,
itt vagyunk lábaid előtt,
mialatt felvirrad egy új nap,
Isten új, nagy ajándékaként.
Kezedbe és szívedbe helyezzük
egész valónkat,
bennünk minden a Tiéd legyen:
értelmünk és akaratunk,
testünk és lelkünk.
Alakíts bennünk anyai szereteteddel
új életet, Jézusod életét.
Ó Mennyek Királynője,
legkisebb értékű cselekedeteinket is
támogasd anyai sugallataiddal,
add, hogy a szent
és szeplőtelen áldozatnál
minden és mindegyik tiszta
és Istennek tetsző legyen!
Ó Jóságos Anya, tégy minket szentekké,
amint ezt Jézus tőlünk elvárja
és Szíved vágyakozva folytonosan kéri.
Mária, Családok Királynéja, könyörögj a magyar MÉCS-ért:
papjainkért, a szolgálattevőkért, a közösségek tagjaiért
és a MÉCS Napok részvevőiért!
Ámen.